Jídelní lístek 20. 3. – 24. 3. 2023
Pondělí | Polévka rybí s krutony
Vepřové maso dušené v mrkvi, šťouchané brambory Čaj brusinka a černý rybíz, vitamínová voda, mléko |
Úterý |
Polévka rychlá s vejcem
Krůtí plátek sous-vide, bulgur s luštěninou Pečená zelenina na másle a bylinkách Ovocný nápoj, mléko, vitamínová voda |
Středa | BEZMASÝ OBĚD:
Jarní polévka s jáhlami Žampionové ragů s hráškem, vařené brambory Ovoce Čaj pomeranč s ginkgem, vitamínová voda, mléko |
Čtvrtek | Cizrno-brokolicový krém
Rajská tarhoňa s kuřecím masem a slunečnicovými semínky Ovocný nápoj, mléko, vitamínová voda |
Pátek | Polévka z francouzské zelené čočky
Hovězí znojemská pečeně, jasmínová rýže Čaj divoká višeň, vitamínová voda, mléko Zelená francouzská čočka Je velmi vhodná pro diabetiky. Vyšší obsah hořčíku, železa, vápníku a fosfátů řadí zelenou čočku mezi významně zdravé potraviny. Zelená čočka se jako jeden z mála druhů nemusí namáčet a po uvaření neztrácí tvar. Chuťově patří mezi nejlahodnější pro svoji jemnou až zemitě pikantní chuť. Alergeny na vyžádání u vedoucí kuchyně. |
Jídelní lístek 6. 3. – 10. 3. 2023
Pondělí | Polévka z vaječné jíšky
Smetanová čočka, kladenská pečeně, šťouchané brambory Čaj divoká višeň, vitamínová voda |
Úterý |
Polévka z bretaňské zeleniny
Kuřecí paprikáš, rýže parboiled asijská Ovoce Ovocný nápoj, mléko, vitamínová voda |
Středa | Vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi
Filé z mořské štiky na kmíně, vařené brambory s máslem Jogurtový dresink citrónový s koprem Ledový salát Čaj zelený s tropickým ovocem, vitamínová voda, mléko |
Čtvrtek | Bramboračka Krupičná kaše, máslo, Granko
Ovocný kompot Ovocný nápoj, mléko, vitamínová voda |
Pátek | Polévka květáková krémová
Špagety s vepřovým masem sypané sýrem Čaj borůvka s rakytníkem, vitamínová voda, mléko Alergeny na vyžádání u vedoucí kuchyně. |
DOBROU CHUŤ!
Změna jídelníčku vyhrazena
Pro odhlášení obědů, i z jiných důvodů volejte na telefonní číslo 725501491 – můžete volat od 7.00 do 14.00 hodin.
Telefonní číslo na pevnou linku – 549421389 – je vám k dispozici mezi 6.00 a 14.00 hodinou.
(Za další alergeny lze považovat též jablka, hrušky, meruňky, broskve, rajčata, špenát, aromatické byliny, ale ty neoznačujeme.)